Voeding- en eetproblemen bij kids tot 16 jaar

Als ouder zit je met heel wat zorgen wanneer er iets misloopt met je kind op vlak van voeding. Je kind is te zwaar, eet te veel of te weinig, wordt gepest, leeft niet gezond, vertoont moeilijker gedrag, kan bepaalde zaken niet volhouden, heeft een allergie, weigert te eten…. Welk probleem ook, zeer vaak geeft dit een pak zorgen en stress.

Ons centrum slaat ook binnen dit zorgpad een brug tussen de eerstelijnszorg en de zorg in de 2de lijn. Wij zijn bereikbaar bij elke stap en willen er dan ook voor jou zijn. We ondersteunen zowel gezinnen die streven naar een gezonde levensstijl en een gezond gewicht voor hun kind, als gezinnen die net een moeilijke eter in huis hebben.

Wij hebben samen met onze specialist een werking rond voeding met kinderen uitgewerkt. Er wordt mogelijks interdisciplinair samengewerkt met kinderarts, psychologe, logopedist, kinesitherapeut en voedingsdeskundige. Naast het werken met het kind zelf wordt u als ouder ook nauw bij ons traject betrokken.

Bij onze adolescenten werken we met een buddy-systeem dat reeds duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Daar waar de jongeren in eerste instantie vaak wel argwanend staan bij een eerste consult, komen zij na enige keren heel erg graag bij ons 'thuis'. Ook voor hen gebruiken wij ook de mooie Leiestreek als prachtige uitvalsbasis voor hun persoonlijk traject.

Ook voor de allerkleinsten werken we een heel toegankelijk traject op maat uit verzorgd door onze teamleden gespecialiseerd in kinderen.

Wat kan je verwachten?

Wij werken binnen dit zorgpad in 4 fases:

Wat zijn hiernaast onze peilers?


We helpen je graag:
voedingkids@medischcentrumleie.be